Verkopen op Amazon

Met een enorm bereik is Amazon dé Marketplace om jouw producten internationaal te verkopen. Met slechts één account bereik je klanten op de negen Europese marktplaatsen van Amazon: Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Zweden, Polen en België!

Waarom verkopen op Amazon?

Amazon is de grootste Marketplace in heel Europa. Sterker nog, Amazon is goed voor zo’n 25% van de totale Europese e-commerce.

In maart 2020 had Amazon Europe 176 miljoen unieke bezoekers, de totale omzet wereldwijd was in 2019 280 miljard dollar en door de blijvende stijging van de online verkopen zal de omzet nu nog hoger liggen. Amazon levert producten aan meer dan 100 landen en in Europa verwerken zij 2.700 verkochte producten per minuut. Amazon Europa heeft inmiddels 86.000 externe verkopers die meer dan 100K per maand aan omzet hebben. Amazon is met afstand de grootste marktplaats en geeft verkopers een niet te evenaren bereik en zichtbaarheid. Het is niet alleen de manier om jouw merk internationaal te lanceren maar door Amazon kom je ook in contact met miljoenen consumenten.

176

Maandelijkse unieke bezoekers in EU

86000

Externe verkopers met een omzet boven €100k

2700

Verkochte producten per minuut

Amazon Seller vs Vendor

Er zijn twee manieren waarop je kunt verkopen via Amazon. Dat kan middels het Seller- of Vendor-programma. Het grootste verschil tussen Amazon sellers en vendors (verkopers en leveranciers) is wie het product verkoopt.

Amazon Seller – verkopende partij

Als Amazon Seller ben je zelf de aanbiedende partij van je producten. Je bent eindverantwoordelijk voor de verkopen, marketing, klantenservice en verzending. Als verkopende partij kan je wel kiezen om de verzending en de klantenservice uit te besteden middels Amazon FBA.

Amazon Vendor – leverancier

Het Vendor programma is ontwikkeld voor directe fabrikanten en distributeurs. Je kunt alleen op uitnodiging van Amazon leverancier worden. Als Vendor koopt Amazon de producten rechtstreeks bij je in en neemt Amazon de gehele verkoop en after sales voor zijn rekening.

Amazon integratie met een integrator

De Amazon marktplaats is volledig geïntegreerd in meerdere integrators, zoals Channable en ChannelEngine. Geen handmatige handelingen meer! Een integrator is de perfecte interface tussen Amazon en je eigen webshop.

  • Beheer al je marktplaatsen in één overzichtelijk systeem
  • Altijd de actuele voorraad en prijs
  • Productinformatie gecentraliseerd
  • Orderverwerking in jouw webshop
  • Ook mogelijk in combinatie met FBA / Multi Channel Fulfilment
Meer over Marketplace Integrators

Verkopen op Amazon

Klaar om jouw omzet te verhogen?

Onze Amazon specialisten nemen graag persoonlijk de tijd voor jouw vragen en wensen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie op Amazon, of kom je er zelf niet helemaal uit? Bekijk onze pagina verkopen op Amazon uitbesteden eens, of neem contact op met één van onze medewerkers!

Meer informatie?

Onze Marketplace-kennisbank