Facebook / Instagram store

Zakelijk verkopen op Facebook of instagram? Dat kan! Met de winkelpagina geef je jouw bedrijf een etalage binnen Facebook en/of Instagram!

Waarom verkopen op Facebook en Instagram?

Facebook en Instagram zijn een van de meest invloedrijkste social media platformen ter wereld. Steeds meer bedrijven zien deze kanalen als belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie; van het delen van informatie, in contact komen met de doelgroep tot adverteren. De nieuwe functie van de Facebook winkelpagina / Instagram Shopping kan een belangrijke aanvulling op jouw huidige social media strategie zijn!

419

Europese gebruikers

308

Dagelijkse Europese gebruikers

56,4%

Van de Nederlandse bevolking

De Facebook winkelpagina

Met de Facebook winkelpagina kan jij je eigen store openen binnen Facebook. De gebruikers kunnen jouw winkel bezoeken, de producten bekijken én betalen zonder de app te verlaten. Daarnaast kun je nog meer waarde uit je communicatie halen door deze producten te taggen in gedeelde afbeeldingen of video’s. Zo kan je de lezer van bepaalde content gelijk naar de betreffende productpagina leiden!

Instagram shopping

Instagram Shopping is de naam van de winkelbestemming voor Instagram-gebruikers. De Instagram Store heeft dezelfde functionaliteiten als de Facebook Store. Om een Instagram Store te maken is het van belang dat het professionele Instagram account gekoppeld is aan een Facebook pagina.

Juist op de plek waarop mensen inspiratie opdoen komt een online verkoopkanaal goed tot zijn recht. Dat is waarschijnlijk precies wat Instagram dacht toen ze Instagram Shopping in 2018 lanceerde. Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd, waarvan zo’n 5 miljoen in Nederland, kent de online kassa van Instagram veel bezoekers. Met name onder tieners en jongvolwassenen is het sociale medium populair.

Facebook commerce manager integratie met een integrator

De Facebook handelscatalogus is volledig te integreren met meerdere integrators, zoals Channable en ChannelEngine. Geen handmatige handelingen meer! Een integrator is de perfecte interface tussen Facebook handelsbeheer en je eigen webshop.

  • Beheer al je marktplaatsen in één overzichtelijk systeem
  • Altijd de actuele voorraad en prijs
  • Productinformatie gecentraliseerd
  • Orderverwerking in jouw webshop
Meer over Marketplace Integrators

Verkopen op Facebook & Instagram

Klaar om jouw omzet te verhogen?

Onze Facebook business manager specialisten nemen graag persoonlijk de tijd voor jouw vragen en wensen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie op Facebook en/of Instagram, of kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan contact op met één van onze medewerkers!

Meer informatie?

Onze Marketplace-kennisbank