Daag ons uit

Heb je nog vragen?
Laat ons je helpen!

Laat je terug bellen

Adverteren via Bol.com

Wil je jouw producten zichtbaarder maken voor jouw potentiële klanten? Ga dan voor de optie van ‘Sponsored Products’ op Bol.com. Je adverteert dan op deze welbekende Nederlandse online marktplaats en je maakt jouw producten direct zichtbaar voor een groter publiek.
Custom Post Image

Advertentiemogelijkheden op Bol.com

Wanneer klanten zoeken naar een bepaald product op Bol.om, kun je er met de optie van ‘Sponsored Products’ voor zorgen dat jouw artikelen bij hen onder de aandacht worden gebracht door jouw advertentie te laten tonen. In principe kun je adverteren over allerlei artikelen, maar jouw aanbod moet wel in het koopblok van Bol.com staan. Vanuit de Reclame Code Commissie (RCC) zijn er ook een aantal regels opgesteld waar je rekening mee moet houden. Goederen die makkelijk bederven zijn bijvoorbeeld vaak niet toegestaan.

De voordelen van adverteren op Bol.com

We gaven al aan dat het belangrijkste voordeel om te adverteren op Bol.com is dat jouw producten extra zichtbaar worden op deze marktplaats. Kortom, de voordelen van ‘Sponsored Products’ advertenties zijn:

  • Jij bepaald op welke zoekwoorden je adverteert
  • Beter zichtbaar binnen jouw productcategorie
  • Jij bepaald op welke zoekwoorden je adverteerd
  • Meer online shoppers zien jouw producten
  • Betalen voor de advertentie doe je pas wanneer men erop klikt

In principe is het idee van adverteren op de online marktplaatsen steeds hetzelfde. Je brengt jouw aanbod onder de aandacht bij jouw doelgroep door goede content te schrijven en slim om te gaan met zoekwoorden. Hiermee zet je jouw merk sterk en eenduidig neer in de markt. Dit alles met als doel om meer verkeer op je productpagina’s te krijgen om meer te kunnen verkopen. Wat vooral belangrijk is dat je jouw productpagina optimaliseert voor je de advertentie plaatst. Dit helpt je om de hoogst mogelijke conversie op jouw advertentie te krijgen.

Waar toon ik mijn advertentie op Bol.com?

Waar zien mensen jouw advertentie op Bol.com? Ze worden zichtbaar op de website en zijn ook te zien in de Bol.com app. Je kunt ervoor kiezen om de advertentie te tonen in de zoekresultaten, categoriepagina en/of productpagina. Hoe gerichter een klant zoekt, hoe beter de zoekresultaten zijn, en dus is het belangrijk dat jij als ondernemer weet waar in de zoektocht (customer journey) je ze het beste kunt benaderen.

Kosten ”Sponsored Products” advertenties

Bol.com werkt met een biedsysteem zoals de meeste andere online marktplaatsen. Je bepaalt zelf hoeveel je wilt uitgeven aan bepaalde advertenties en je betaalt pas wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt. Er is dus een ‘cost per click (CPC)’ prijs. Zodra de klant op jouw advertentie klikt, komen ze op de productpagina van het desbetreffende artikel. Daar bepaalt de klant op basis van de presentatie van jouw product en de productomschrijving of het past bij hun koopbehoeften. Het is dus belangrijk deze informatie zo uniek en duidelijk mogelijk te maken.

Is adverteren op Bol.com geschikt voor jouw merk?

Het is goed om je te weten wat de voordelen zijn van adverteren op Bol.com en om ook kritisch te zijn of dit de manier is voor jouw onderneming om meer producten te verkopen. Een goede reden om door te gaan met adverteren op Bol.com is wanneer er veel concurrentie is tussen jouw onderneming en andere aanbieders. De advertentie kan je dan zeker helpen de aandacht naar je toe te trekken. Ook wanneer je organisatie nog niet zo bekend is, kan de advertentie je onderneming meer bekendheid geven. De kosten die je betaalt voor de advertentie gaan natuurlijk wel af van je winstmarge, dus we denken graag met je mee over de beste strategie, zodat je er zoveel mogelijk voordeel uithaalt.

Meer weten over Bol.com?

Wij van MarketPlace Expert denken graag met je mee en kennen de diverse mogelijkheden van adverteren op Bol.com. We geven je graag een advies op maat voor jouw bedrijf over hoe jij jouw producten het beste kunt positioneren op Bol.com voor meer verkeer, conversie en verkoop. Lees meer op de pagina Verkopen op Bol.com en Bol.com uitbesteden of neem contact op!

Neem contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *